fbpx
Spanje camper UNESCO

5x de mooiste bezienswaardigheden tijdens je camperreis door Spanje

Spanje is een geweldig land om doorheen te reizen met de camper. De landschappen die je onderweg tegenkomt zijn overweldigend en iedere stad of ieder dorp heeft zijn eigen karakter. Op de UNESCO Werelderfgoedlijst prijken een aantal van de mooiste bezienswaardigheden van het land. Deze 5 UNESCO Werelderfgoederen zijn onmisbaar tijdens je camperreis door Spanje.

1. Alhambra, Granada

In de stad Granada vind je het prachtige Alhambra, een middeleeuws paleis en fort. Rond het jaar 889 werd begonnen met de bouw van het paleis, toen nog een fort. Daarna werd er pas weer in de dertiende eeuw aan gebouwd. Er stonden toen alleen nog maar ruïnes. Deze werden weer in ere hersteld. Het fort en paleis zoals het nu is werd in die tijd ook gebouwd. In het jaar 1333 werd het paleis voor het eerst bewoond. Omdat het paleis door de eeuwen heen in handen is geweest van verschillende volkeren, zijn er allerlei soorten kunst te bewonderen, waaronder Arabische. In het Alhambra kun je naast deze kunst verschillende prachtige ruimtes bewonderen, waaronder het Leeuwenhof. Op deze patio ligt een prachtige fontein die leunt op twaalf leeuwen. Dit geeft een indrukwekkend gezicht!

Vlak buiten het centrum van Granada overnacht je bij camperplaats Área de Geysepark-Cármenes

Spanje camper
- Het Leeuwenhof is een prachtig gedeelte van het Alhambra!

2. Klooster en paleis van Escorial, Madrid

Tijdens je stedentrip met de camper in Madrid zijn het klooster en paleis van Escorial een bezoekje waard. Het complex ligt iets buiten het centrum van Madrid, in San Lorenzo. Richting het eind van de 16e eeuw is het gebouwd door dezelfde architect als van het Vaticaan. Koning Filipe II had hier opdracht toe gegeven zodat zijn vader Carlos V een laatste rustplek had. Om je een idee te geven van de grootte van het complex: er zijn 4000 kamers en de gangen zijn wel 16 kilometer lang! Hoogtepunten tijdens je bezoek zijn de immense bibliotheek, het klooster en het koninklijk mausoleum. Hier liggen veel koningen en familieleden van het Spaanse koningshuis begraven. Vergeet ook niet om een wandeling te maken door de prachtige paleistuinen!

Overnacht in Madrid bij gratis camperplaats Valdebernando

Spanje camper
- In het Paleis van Escorial liggen verschillende leden van het Spaanse koningshuis begraven. 

3. Het aquaduct en de oude stad van Segovía

In Segovía vind je een prachtig oud aquaduct dat stamt uit het jaar 50 na Christus. In die tijd zorgde het aquaduct voor de watertoevoer tussen Segovía en Riofrío, dat iets verderop ligt. Behalve het aquaduct staat ook de oude stad op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Wanneer je hier doorheen loopt, snap je gelijk waarom! Bezoek hier bijvoorbeeld het Alcázar – het koninklijke paleis – van Segovía en de stadsmuur met een aantal goed bewaarde poorten. Sluit de dag af met een drankje op het bruisende Plaza Mayor. Niet ver van Segovía af ligt Ávila, tevens een stad die op de UNESCO Werelderfgoedlijst pronkt. Deze stad is vooral een bezoekje waard vanwege de indrukwekkende stadsmuur. Wanneer je met de camper een eindje van de stad af bent, heb je een prachtig uitzicht op de ommuurde stad. Een bijzonder gezicht!

Overnachten kan gratis bij camperplaats Segovía.

Spanje camper
- Het aquaduct van Segovía is al eeuwen oud. 

4. Kathedraal, Archivo de Indias en Alcázar, Sevilla

In Sevilla zijn er maar liefst drie UNESCO Werelderfgoederen te vinden, te starten met de Kathedraal. Deze kathedraal is de grootste gotische kathedraal ter wereld. Neem zeker even een kijkje binnen in de kathedraal, maar vergeet ook niet de sinaasappeltuin en de Giraldatoren, welke boven de stad uittorent. Naast de kathedraal vind je gelijk het Archivo de Indias. Hier vind je belangrijke documenten uit de tijd dat Spanje heerste over koloniën in Amerika. Weer een klein stukje verder vind je het indrukwekkende Alcázar van Sevilla. Dit is het oudste Europese koninklijke paleis dat ook echt als paleis gebruikt wordt. Je kunt de prachtige tuinen en een deel van het paleis bezoeken.

Overnachten met de camper in Sevilla kan onder andere bij camperplaats Area Ac Sevilla Centro.

Spanje camper
- De Giraldatoren pronkt naast de kathedraal van Sevilla. 

5. Cuenca

Wil je graag een authentieke middeleeuwse stad bezoeken tijdens je camperreis door Spanje, dan is Cuenca een echte aanrader. De stad staat vooral bekend om zijn zogenoemde hangende huizen. Deze liggen aan de rand van een rotsplateau en steken daardoor uit over de rivier. Vanaf de loopbrug Puente de San Pablo heb je een prachtig uitzicht op deze huizen. In dit gebouwencomplex zit het Museo de Arte Abstracto Español, het museum voor moderne kunst. De collectie bestaat met name uit kunst uit 1950 en 1960. In de rest van de stad zijn de oude Moorse overblijfselen niet te missen. Bekijk bijvoorbeeld de oude toren en delen van de oude stadsmuur.

Overnachten kan bij camperplaats Parking del Auditorio.

Spanje camper
-  De hangende huizen in Cuenca zijn onmisbaar tijdens je camperreis door Spanje. 
Blijf automatisch op de hoogte van volop reisinspiratie via onze nieuwsbrief. Schrijf je hier in. 

Ontdek meer...

Facile-en-Route Campergids Europa
Image
Image

Locaties

Gerelateerde producten

Facile-en-Route Campergids

Facile-en-Route campergids Europa

(Detail-) informatie over honderden camperplaatsen door heel Europa, incl. reis- & routetips!

Espana discovery

España Discovery 2021-2022

Overnacht gratis met de camper bij honderden bodega’s & wijnboeren door heel Spanje.

Gerelateerde artikelen

No item found!