fbpx
Halloween camper Nederland

Halloween met de camper: overnachten bij de engste plekken van Nederland en België

Het is weer bijna tijd voor de geesten om de aarde te bezoeken tijdens Halloween. Oude landgoederen waar nog altijd geklop te horen is terwijl er niemand thuis is of plekken waar geesten gespot worden, ook in Nederland en België zijn verschillende van deze spookplekken. Wil je er eentje spotten tijdens een campertrip door Nederland of België? Bij deze plekken maak je zeker kans…

Kasteel Waardenburg

Bij Kasteel Waardenburg in Gelderland zouden vandaag de dag nog bloedsporen te zien zijn van dokter Faust, wie bekend staat als een vroegere chirurgijn (een soort dokter). Hij zou namelijk een pact gesloten hebben met de duivel omdat hij in het kasteel verschillende gruwelijke dingen wilde doen, zoals dode dingen tot leven wekken en de steen der wijzen maken. Hij kreeg zeven jaar alles wat hij maar wilde van de duivel, en daarna zou hij aan zijn haren naar buiten gesleurd zijn. Hier zouden dan ook de bloedsporen van zijn. Ook schijnt het volgens meerdere oud-bewoners dat er altijd voetstappen en geklop te horen zijn. Hoewel het vandaag de dag een kantoorpand is, is het op Open Monumentendag te bezoeken. Daarbuiten is de buitenkant ook de moeite waard en kun je in de groene omgeving een prachtige wandeling maken!

Als je nog durft, overnacht dan bij Camping de Eendenkooi in Waardenburg.

Doel

Wanneer je door Doel loopt, vlak over de Nederlandse grens, heb je zo het idee in een apocalyptische film gestapt te zijn. Hier geen geesten, maar verlaten huizen met wapperende gordijnen achter de gebroken ramen. De meeste gebouwen zijn beklad met graffiti, wat het een nog bijzonderder straatbeeld geeft. Dat is vrijwel alles wat er nog over is in het stadje. Het overgrote deel van de inwoners is namelijk weggetrokken toen er plannen kwamen voor havenexpansie en een nieuwe kerncentrale. De huizen mogen officieel niet betreden worden, maar alleen al vanaf de buitenkant geven deze een griezelig aanzicht. In enkele huizen wonen echter nog wel mensen, deze hebben dan vaak ook op de voorzijde van het huis staan dat het bewoond wordt. 

Om Doel te bezoeken, kun je het best overnachten in het nabijgelegen Antwerpen.

Verlaten gebouw camper
- Zie je daar verderop nou een geest...? 

Landgoed Singraven

Ook bij het Overijsselse Landgoed Singraven schijnt het goed te spoken. Hier zou een non ooit ingemetseld zijn in de muren omdat ze onkuis bevonden werd in de tijd dat het landgoed nog een klooster was. Sindsdien schijnen er vreemde ongelukken te gebeuren en wordt er soms iemand gezien achter het raam, terwijl er niemand aanwezig is… Door de eeuwen heen is het landgoed in handen geweest van verschillende families. De laatste bewoner heeft het in 1956 nagelaten aan Stichting Edwina van Heek, een stichting die erfgoed in Oost-Nederland beschermt. Over het landgoed en door verschillende gebouwen is een rondleiding te boeken. Natuurlijk kun je ook zelf over het landgoed dwalen door de groene bossen en langs de stromende Dinkel. In het gebied zijn verschillende wandel- en fietsroutes uitgezet. 

Niet bang geworden? Overnacht dan in de buurt van het landgoed bij Camperplaats de Nijenhaer in Beuningen.

Gevangenis Gravensteen

In Gevangenis Gravensteen zijn vroeger vele gevangenen voor de ogen van het volk geëxecuteerd ter vermaak. Daardoor schijnt het hier vandaag de dag te spoken. Zo worden er, met name op de zolder, veel schimmen waargenomen en schijnt er zelfs iemand aangevallen te zijn door een geest. Tot in 1923 bleef de gevangenis nog in gebruik. Vandaag de dag zit er een wereldwinkel in het Zeeuwse pand. Door de gevangenis is een rondleiding te boeken. Na de rondleiding kun je een fijn stuk wandelen langs de haven van Zierikzee. 

In Zierikzee overnacht je bij camping De Zandweg.

Landgoed Singraven camper
- Bij Landgoed Singraven schijnt het goed te spoken... Durf jij hier nog een boswandeling te maken? 

Klaar met al het spoken en toe aan een iets comfortabelere camperreis? Kijk dan eens naar de Camperstops onderweg – Comfortabel op reis gids! Hierin staan 1500 camperplaatsen in 7 landen, die allemaal voorzien zijn van sanitair. De ideale reisgenoot voor een comfortabele camperreis! 

Ontdek meer...

Image
Image

Locaties

Gerelateerde producten

Facile-en-Route Campergids

Facile-en-Route campergids deel 1

(Detail-) informatie over honderden camperplaatsen door heel Nederland, incl. reis- & routetips!
Facile-en-Route Campergids

150 mooiste camperplaatsen in Nederland

Een selectie van de 150 mooiste camperplaatsen door heel Nederland!

Gerelateerde artikelen

No item found!