fbpx
camper Friesland

De 10 mooiste camperplaatsen van Friesland

Friesland is de provincie van de idyllische dorpjes, meren, watersporten en uitgestrekte boerenlandschappen. Met een eigen taal waan je jezelf met de camper des te meer in een stukje 'buitenland' binnen Nederland. Ontdek Friesland daarom met de camper tijdens je volgende camperreis en overnacht op de mooiste camperplaatsen van de hele provincie!

1. Camperpark Kuikhorne – De Westereen

Bij Camperpark Kuikhorne overnacht je in de jachthaven. Zit je bij de camper, dan zie je hier de boten in- en uitvaren. Vrijwel alle voorzieningen zijn aanwezig op de camperplaats: sanitair, wifi, stroom en plekken om water te tanken en te lozen. Daarnaast schiet je vanaf de camperplaats gelijk de wandel- of fietsroute op om de prachtige Friese natuur en dorpen te ontdekken!

Westereen Friesland camper
- Vanaf de camperplaats zie je de gehele dag boten langsvaren. 

2. Camperplaats Lekkum – Lekkum

Camperplaats Lekkum wordt omringd door groen, en dat is gelijk één van de redenen waarom je hier wil overnachten met de camper! De camperplaats is voorzien van alle gemakken zoals sanitair, plekken om water te tanken en te lozen en wifi. Op nog geen kilometer afstand ligt viswater waar je een dag kunt gaan zitten, of rijd ter plekke de fietsroute op. Vanaf Lekkum zit je binnen mum van tijd in Leeuwarden. Dat maakt het een perfecte camperplaats voor wie graag stad en natuur combineert! Bekijk ook eens deze unieke camperplaatsen die direct aan het water liggen.

3. Camperpark Zwarte Haan – Sint-Jacobiparochie

Bij Camperpark Zwarte Haan ontdek je de mooiste plekjes van Friesland. Je zit namelijk op een paar minuten van de Waddenzee af, maar kunt er ook voor kiezen om via de nabijgelegen wandel- en fietsroutes de rest van de omgeving te verkennen. Toiletten, wifi en plekken om water te tanken en te lozen zijn aanwezig, net als de mogelijkheid om het chemisch toilet te reinigen. Het camperpark ligt bij het gelijknamige restaurant De Zwarte Haan, waar je aanschuift voor een lekkere maaltijd na een dag aan zee.

4. Camperplaats Leeuwarden – Leeuwarden

Breng je met de camper een bezoek aan Leeuwarden en ben je op zoek naar een rustige locatie om te overnachten? Camperplaats Leeuwarden is dan de perfecte locatie om te overnachten met de camper. Binnen mum van tijd zit je in de bruisende stad Leeuwarden en wil je de gezellige omliggende dorpen verkennen, dan liggen de wandel- en fietsroutes ter plaatse. Ook ligt er ter plekke water waar je perfect kunt vissen. Voorzieningen als water tanken en lozen, het chemisch toilet reinigen en wifi zijn aanwezig.

Bezoek de natuur tijdens je camperreis door Nederland en ga erop uit voor een fijne wandeling of fietstocht. Dit zijn de mooiste natuurgebieden van het land. 

5. Jachthaven de Vrijheid - Warns

In Warns overnacht je bij Jachthaven de Vrijhheid aan het Johan Frisokanaal. Uitzicht op de voorbijtrekkende boten is dus gegarandeerd! De camperplaats is voorzien van alle gemakken: wifi, douches en toiletten en plekken om water te tanken en lozen. Fiets of wandel naar het nabijgelegen Stavoren, wat de toegangspoort is voor de achterliggende meren met een rijke historie. Of bezoek één van de vele meren en neem een frisse duik in het water!

Warns camper Friesland
- Water staat centraal rondom Warns: je overnacht aan het Johan Frisokanaal, en de Friese Meren liggen op fietsafstand. 

6. Op Het Eind – Wijnjewoude

In Wijnjewoude overnacht je met de camper bij camperplaats Op Het Eind. Een prachtige, rustige omgeving met uitzicht op het water. Tegen betaling kun je ook gebruik maken van de sauna. Verdere voorzieningen zijn wifi, sanitair, stroom en plekken om water te tanken en te lozen. Ter plekke liggen wandel- en fietsroutes om de groene omgeving in te trekken!

7. Camperplaats Tún-Hûs - Anjum

Bij Camperplaats Tún-Hûs in Anjum overnacht je heerlijk landelijk met de camper. De camperplaats is voorzien van gemakken als toilet, douche, wifi en plekken om water te tanken en te lozen. Daarnaast ligt het Nationaal Park Lauwersmeer op fietsafstand, een prachtig gebied om te ontdekken! Het gebied staat met name bekend als een waar vogelparadijs en is daarnaast een Dark Sky Park, een gebied waar je de sterrenhemel nog volop kunt bewonderen met weinig kunstlicht.

8. Camperplaats Waterloo – Ypecolsga

Overnacht op de boerderij bij Camperplaats Waterloo in Ypecolsga. Hier word je wakker met een weids uitzicht over de eindeloze weilanden. Een unieke ervaring, want zo krijg je een kijkje in het leven van de boer en mag je zelfs meehelpen! Ook erg leuk voor kinderen. Wifi, stroom en plekken om water te tanken, te lozen en het chemisch toilet te reinigen zijn aanwezig. Daarnaast overnacht je hier met de camper midden in de Friese natuur in de buurt van tal van meren. Het is dan ook zeker aan te raden om een aantal meren te bezoeken met de fiets! Of bekijk de andere hoogtepunten van de provincie. 

camper Friesland Ypecolsga
- In Ypecolsga word je wakker met een weids uitzicht over de weilanden. 

9. Campercamping ’t Seleantsje - Molkwerum

Campercamping ’t Seleantsje in Molkwerum ligt heerlijk landelijk aan het IJsselmeer. De camperplaats is voorzien van tal van voorzieningen, denk aan wifi, sanitair en stroom. Ook kun je er water tanken en lozen. Vanaf Molkwerum bezoek je stadjes als Stavoren en Workum. Vanaf de camperplaats lopen verschillende wandel- en fietsroutes om deze steden en andere omliggende dorpen te bezoeken. Wil je graag een rustige dag aan het water, dan kun je bij de camperplaats vissen.

10. Camperplaats Appelscha – Appelscha

In Appelscha overnacht je met de camper tussen het groen bij Camperplaats Appelscha. Water tanken, lozen, het chemisch toilet reinigen en wifi zijn inclusief. Daarnaast zijn er toiletten en douches aanwezig op de camperplaats. Het Nationaal Park Drents-Friese Wold, één van de grootste natuurgebieden van Nederland, ligt dichtbij. Ontdek dit gebied met de fiets of te voet en wandel langs de vele heiden, bossen en beekdalgraslanden.

Ontdek meer...

Image
Image

Gerelateerde producten

Facile-en-Route Campergids

Facile-en-Route campergids Europa

(Detail-) informatie over honderden camperplaatsen door heel Europa, incl. reis- & routetips!

Camperstops onderweg - comfortabel op reis

Camperstops onderweg - Comfortabel op reis

1500 camperplaatsen met sanitaire voorzieningen verdeeld over 7 Europese landen!
150 mooiste camperplaatsen in Nederland

150 mooiste camperplaatsen in Nederland

Een selectie van de 150 mooiste camperplaatsen door heel Nederland!

Gerelateerde artikelen

No item found!