fbpx
met de camper langs de bollenroute in nederland

Met de camper langs de bollenroute in Nederland!

Het is weer bijna tijd voor het tulpenseizoen en de bollenroutes in Nederland! Nederland staat wereldwijd bekend om haar tulpen. Jaarlijks komen in het voorjaar de prachtige bollen weer tot bloei. Rond Lisse, Hillegom en Noordwijkerhout liggen de velden in de lente erbij als kleurige bloementapijten. Er zijn tal van leuke kleinschalige bloemenattracties en evenementen te bezoeken. Rijd met je camper naar de Hollandse kust en bewonder hier de prachtige bollenstreek, en laat je verrassen door de bloemencorso die in april plaatsvindt! Ontdek tegelijkertijd de pittoreske dorpjes waar je doorheen rijdt.

Tulpen plukken in Hillegom

Wat is er leuker dan tijdens je bezoek aan de mooie bloemenvelden je eigen tulpen te plukken? Met de velen tulpenkwekers in de Bollenstreek bij Hillegom is het voor de hand liggend om je eigen tulpen te plukken! Bij Annemieke’s Pluktuin in Hillegom kun je je eigen tulpenbos maken. Je plukt hier voor €0,25 per tulp een mooie bos. Of maak een uitstapje naar The Tulip Barn en maak daar de allerleukste foto met verschillende objecten zoals een felgekleurde piano! Geniet daarna op het terras, met een kop koffie en wat lekkers, van het prachtige uitzicht over de Hollandse tulpenvelden. In de buurt kun je overnachten bij de Decemberhoeve in Nieuw Vennep, vanaf deze camperplaats ben je binnen 10 minuten rijden bij de tulpenvelden!

tulpen plukken in hillegom

- Pluk je eigen tulpen in Hillegom!

Keukenhof in Lisse

Lisse wordt ook wel gezien als het centrum van de Bollenstreek! Bij Bloemenpark Keukenhof kun je van 23 maart 2023 tot en met 14 mei 2023 genieten van tuinen vol met tulpen, narcissen en hyacinten. Keukenhof heeft ieder jaar een speciaal thema waar de ontwerpen van de tuinen en de bloemenshows op geïnspireerd zijn. Daarnaast heeft het park een wandelpad van 15 kilometer. Tijdens deze wandeling ontdek je unieke, wekelijks wisselende bloemenshows, schitterende vijvers en kun je neerploffen op een van de diverse paviljoens met restaurants en terrassen! Wil je liever vanaf de boot het Hollandse landschap bewonderen? Stap dan vanaf Keukenhof in de fluisterboot en vaar in 45 minuten langs de Bollenstreek! In de omgeving van Keukenhof kun je de camper parkeren bij De Hof van Eeden.

keukenhof in lisse

-  Geniet van de geur en kleur bij Bloemenpark Keukenhof!

I AMsterdam card

Bloemencorso Noordwijkerhout

Hét voorjaarsfeest in Nederland: ‘Het Bloemencorso van de Bollenstreek’. Dit is elk jaar weer het hoogtepunt van de lente in Nederland en start dit jaar op zaterdag 22 april 2023. Het is een geurig en kleurig spektakel en wordt door meer dan miljoenen mensen bekeken. De met bloemen versierde praalwagens en luxe wagens gaan van start in Noordwijk en arriveren na 42 kilometer ’s avonds in Haarlem. De avond voor het Bloemencorso Bollenstreek, op vrijdag 21 april 2023, kun je de praalwagens en luxe wagens van het Bloemencorso al bekijken. De wagens rijden dan in de avond met duizenden lichtjes door de straten van Noordwijkerhout. Parkeer je camper bij De Guldenroede zodat je deze prachtige Bloemencorso kan bewonderen, het is echt de moeite waard tijdens je bezoek aan Noordwijkerhout!

Bloemencorso noordwijkerhout

- Het Bloemencorso van de Bollenstreek!

Authentieke bloembollenbedrijf in Voorhout

Wil je alles te weten komen over bloemen? Parkeer dan je camper bij Jachthaven Jonkman en breng een bezoek aan De Tulperij. Een echte aanrader voor jong en oud om meer te weten te komen over het authentieke bloembollenbedrijf! Neem tijdens jouw bezoek deel aan de rondleiding waarin je meer te weten komt over het bedrijf en de bloembollen. Tussen de bloeiende tulpen staan is voor velen een onvergetelijk moment, en een bijzonder fotomoment tijdens een bezoek in het voorjaar. Ga na de rondleiding naar de gezellige bloemenkas bij De Tulperij en geniet daar van een heerlijk kopje koffie met een stroopwafel. Of blijf in het thema en probeer een kop tulpenthee!

Bloembollenbedrijf in Voorhout

- Kom meer te weten over de bloembollen tijdens een rondleiding bij de Tulperij!

Zin om er met de camper op uit te gaan en alle bloemvelden van Nederland te bewonderen? In onze Camperstop-App vind je al onze camperplaatsen in Nederland waar jij kunt overnachten tijdens jouw reis.

Camperstop-App compleet vernieuwd
Image
Image

Locaties

Gerelateerde producten

facile-en-route campergids 2023 deel 1

Facile-en-route Campergids

Ga jij in 2023 goed voorbereid op pad met de camper? De Facile-en-Route Campergids is al tientallen jaren een begrip onder de Europese camperaar.

camper reisdagboek

Camper reisdagboek

Bewaar al je herinneringen van je camperreis in dit handige dagboek!

Gerelateerde artikelen