fbpx
Wielrennen camper

5 Franse stranden waar je moet zijn geweest!

Wat is er nou lekkerder dan een dag genieten aan het strand, van het lekkers wat de zee te bieden heeft of simpelweg heerlijk uit te waaien tijdens een flinke strandwandeling? Frankrijk is hier uitermate geschikt voor! Frankrijk bezit immers talloze prachtige kustlijnen en bezienswaardige stranden. Wat daadwerkelijk de mooiste, leukste en meest bewonderingswaardige stranden zijn is dan ook erg persoonlijk en moeilijk te zeggen. Camperstop doet toch een dappere poging om de mooiste en leukste plekjes aan de kust aan te wijzen, uiteraard met enkele camperplaatsen op locatie!

Hoeveel van deze 5 unieke stranden kun jij al afvinken?

1. Crozon

De stranden rondom het schiereiland Crozon worden door velen genoemd als meest idyllische van héél Frankrijk! Neem bijvoorbeeld het strand van I’lle Vierge, dit witte kiezelstrand ligt verscholen tussen grote rotspartijen. Je zal hier naar alle waarschijnlijkheid niet met 100 andere toeristen zijn, want de weg ernaartoe is uitdagend te noemen. De tussentijdse uitzichten en de uiteindelijke plons in het water is deze tocht meer dan waard! Mocht je deze klim toch niet zien zitten, dit strand is uiteraard ook te bereiken vanuit het water per boot of kano!

Overnachten kan op een van de de camperstops in Crozon. Op Parking du Loc'h mag je maximaal 48 uur staan en ligt direct aan zee. Klik hier voor meer informatie over deze camperstop. Een andere mogelijkheid is Le Fret, klik hier voor deze camperplaats. 
Crozon strand camper
- Het meest idyllische strand van héél Frankrijk.

2. Porto Vecchio – Corsica

Wil je een keertje een veel mooie stranden tijdens één reis gaan bezoeken, dan is Corsica de bestemming! Bijna heel Corsica bestaat namelijk uit prachtige stranden, het is niet voor niets dat iedere toerist op Corsica gemiddeld 5 verschillende stranden bezoekt. In onze ogen liggen rondom Porto Vecchio de mooiste stranden op dit eiland. Het azuurblauwe water en witte zand is zeer fotogeniek te noemen. Kun je enorm genieten van verse vis en andere lekkernijen die de zee te bieden heeft? Stop dan eens bij een van de leuke strandtentjes die deze regio rijk is, zeker de moeite waard!

Gelegen op slechts 150 meter van een prachtig wit zandstrand kun je met de camper overnachten op Camperpark Guiseppe. Net is verder van het strand af, maar ook slechts 500 meter ligt Parking de la Plage, ook perfect gelegen voor een paar dagen strand. 
Corisca strand camper
- Het Franse eiland Corisca, een prachtige bestemming voor strandliefhebbers. 

3. Strand(en) bij Lège-Cap-Ferret

Op het schiereiland van Lège-Cap-Ferret kun je niet kiezen uit één maar uit twee stranden! En de verschillen tussen deze twee stranden kunnen qua omvang haast niet groter zijn! Aan de ene kant ligt een enorm strand (aan de Atlantische Oceaan) waar je heerlijk kunt wandelen of op een handdoek kan genieten van de zon. Aan de andere kant ligt een piepklein strandje langs Bassin d’Arcachon. Dit strandje ligt aan de binnenzee tussen het schiereiland en het vaste land en is tal van oesterkwekerijen rijk. Deze plek is dus zeker geschikt als je van deze delicatesse houdt!

Overnachten kan op de gratis camperplaats in Lége Cap Ferret. Gelegen in het bos mag je maximaal 48 uur gratis staan, service is hier niet aanwezig. Klik hier voor meer informatie over deze camperstop.
Biarritz strand camper
- Het strand van Biarritz is een van de surf-hotspots van Frankrijk.

4. Strand van Biarritz

Oke, het is misschien niet het best bewaarde geheim van Frankrijk, maar het strand van Biarritz hoort zeker in dit rijtje thuis. Gelegen aan de Atlantische Oceaan waar ieder jaar weer vele surfers op af komen, kun je dit ook zeker een Franse surf-hotspot noemen. Zelf niet (meer) de behoefte om met surfplank de golven te trotseren? Ga rustig in het zand zitten en geniet van het sportieve spektakel wat zich voor je afspeelt. Houdt je niet zo van de drukte aan dit strand? Dan is het leuk om te weten dat dit strand overloopt in Plage de Marbella, een veel kleiner en rustiger strand. 

Camperplaatsen in de omgeving van Biarritz zijn er ook zeker te vinden. Zo kun je gaan staan op de Parking Milady of op Aire de camping-cars Gabrielle Dorziat. Klik hier voor meer informatie. 
Biarritz strand camper
- Het strand van Biarritz is een van de surf-hotspots van Frankrijk.

5. Krijtrotsen van Étretat

De kustlijn van Étretat is werkelijk waar adembenemend te noemen. Het water en de wind hebben prachtige vormen geslepen in de metershoge krijtrotsen en zijn in de loop der jaren voor vele kunstenaars een bron van inspiratie geweest. Uitzicht op de ‘Olifantenrots’, een boogvormige rotsformatie die zich over het water heen spant, en ‘l’Aiguille’, een 70(!) meter hoge rots die als een punt boven het water uitsteekt, zijn hiervan prachtige voorbeelden!

Om te overnachten zijn er twee camperplaatsen in Étretat, je kunt gratis overnachten Camperstop Étretat waar geen service aanwezig is. Wil je liever een camperplaats met service, dan kun je gaan staan op Aire de stationnement Maupassant.

Étretat strand camper
- Het strand van Étretat, indrukwekkend en zeker een bezoekje waard. 
Image copyright
Biarritz: © Atout France/Laurent Masurel
Lège-Cap-Ferret: © Atout France/François-Xavier 
Crozon: © Alexandre Lamoureux
Porto Vecchio: © https://www.touristmaker.com/france/corsica/

Image

No item found!

Image