fbpx
Cochem moezel camperreis 2022 camperstop

Bezoek Cochem met de camper!

Ben je van plan om met de camper richting Duitsland te reizen? Sla het stadje Cochem dan zeker niet over. Deze sprookjesachtige stad aan de Moezel is zeer geliefd bij vele toeristen. Dit komt door de prachtige ligging, uitgestrekte wijngaarden en talloze bezienswaardigheden. Je raakt hier niet uitgekeken, keer op keer ontdek je weer iets nieuws. Kom alles te weten over de Duitse monetaire geschiedenis in de Bundesbank Bunker of ga de hoogte in met een stoeltjeslift. Proef de lekkerste wijn of fiets over de Moselradweg. Cochem zit vol met verrassingen. Ben je klaar voor een stedentripje met de camper? Lees dan zeker even mee. Wij vertellen je de must-sees van deze bruisende stad.

Reichsburg: een sprookjesachtig kasteel!

Wanneer je door het centrum van Cochem loopt, zie je de torens van de Reichsburg overal bovenuit steken. De Reichsburg ook wel ‘het kasteel van Cochem’ genoemd en is het symbool van de stad. Een bezoek aan dit historisch monument mag dan ook niet ontbreken tijdens je camperstop in Cochem! De geschiedenis van de Reichsburg gaat ver terug. De burcht werd namelijk rond het jaar 1100 gebouwd. In het verleden was deze burcht een echte tolburcht. Schepen die langs deze burcht over de moezel vaarden moesten hier tol betalen. Later werd de burcht bewoond door verschillende Paltsgraven. Helaas kwam er in 1689 een einde aan deze mooie burcht, het gebouw werd toen in brand gestoken en opgeblazen met mijnen. Gelukkig heeft een Berlijnse koopman jaren later de verwoeste Reichsburg volledig laten renoveren in de 19e-eeuwse stijl. Tegenwoordig is het eigendom van de stad en komen vele toeristen een kijkje nemen in en rondom de burcht. Nieuwsgierig? Laat je dan rondleiden door de vele kamers en kom alles te weten over het verleden.

Duitsland Cochem camperroute kasteel burcht

- Reichsburg is het symbool van de stad! 

Ontdek de geheimen van de Bundesbank Bunker

Ben je een echte geschiedenisliefhebber? Maak dan kennis met de ondergrondse wereld van Cochem in de Bundesbank Bunker! Dit was een van de best bewaarde geheimen van Duitsland. Tijdens de koude oorlog lag hier namelijk de grootste geheime geldvoorraad van het land. In de 17e eeuw is deze bunker in het geheim gebouwd tussen de Moezelhellingen. De inwoners van de stad wisten op een gegeven moment wel van het bestaan af, maar wat hier precies gebeurden wist bijna niemand. In deze bunker werden maatregelen getroffen om te voorkomen dat de economie zou instorten. Er lagen miljarden aan nieuwe Duitse Marken in deze geheime bunker. Het zou zelfs gaan om 15 miljard Duitse Marken, tijdens een rondleiding door deze bunker kom je hier alles over te weten..

camperreis Cochem Duitsland bezienswaardigheden rondvaart

- Een andere aanrader is een rondvaart over de Moezel. Vanaf hier zie je de stad op een hele andere manier! 

Ga de hoogte in met de Cochemer Sesselbahn

In Cochem vind je de Cochemer Sesselbahn. Deze stoeltjeslift neemt je mee naar de Pinner Kreuz. Kijk onderweg vooral goed om je heen. Het landschap is namelijk schitterend. Na een korte tocht word je beloond met een uitzicht over de stad, de moezel en het uitgestrekte landschap. Het uitzichtpunt bevindt zich op maar liefst 250 meter boven zeeniveau. Rondom het uitkijkpunt zijn er vele wandelmogelijkheden. Volg een van de routes en geniet van al het moois om je heen.

camperreis Cochem duitsland campertrip

- Het uitzicht vanaf de Pinner Kreuz is schitterend.

Proef een echte moezelwijn!

De grond rondom de Moezel is perfect voor het verbouwen van wijn. Tijdens je camperreis richting Cochem kom je dan ook langs uitgestrekte wijngaarden. Al sinds de vierde eeuw wordt hier wijn gemaakt! Inmiddels is de regio uitgegroeid tot een van de belangrijkste wijngebieden van heel Europa. De regio wordt ook wel ‘het rieslinggebied’ genoemd. Het grootste gedeelte van de wijngaarden is namelijk beplant met de riesling druif. Wanneer je in Cochem bent moet je dan ook zeker een frisse Riesling proeven of een bezoek brengen aan een van de wijngaarden! In de laatste week van augustus is het al helemaal feest. Dan is het tijd voor de jaarlijkse wijnfeesten. Tijdens dit evenement proef je de moezelwijnen en kun je genieten van livemuziek.

campertrip cochem tripje duitsland

- Overal waar je kijkt zie je uitgestrekte wijngaarden. 

Fiets een stukje van de Moselradweg

Neem je de fietsen mee op je camperreis? Dan is de Moselradweg een echte aanrader! De Moselradweg is een fietsroute van wel 311 kilometer lang. Het grootste gedeelte van deze fietsroute loopt door Duitsland. Onderweg kom je langs de leukste plaatsen aan de Moezel en kijk je je ogen uit. De natuur langs de route is namelijk ongelooflijk mooi. Het laatste gedeelte van deze route loopt van Cochem tot aan Koblenz. Fiets een gedeelte van deze route langs wijngaarden, burchten en nog veel meer. Het is hier heerlijk fietsen!

campertrip Duitsland fietsroute Moezel camper

- Verken de omgeving op de fiets! 

Hangbrug Geierlay: de spectaculairste brug van Duitsland

Hangbrug Geierlay! Dit is de langste en meest bijzondere voetgangersbrug van Duitsland. Een rijke geschiedenis heeft deze brug niet, want de brug is pas geopend in 2015. De ontwerper van deze brug werd geïnspireerd door de welbekende hangbruggen in Nepal. Dit maakt de brug dan ook zo bijzonder! Je moet echter geen hoogtevrees hebben, want de brug bevindt zich op een hoogte van 100 meter boven het Mörsdorfer Bachtal. Wanneer je over deze brug loopt, word je beloond met een schitterend uitzicht. De Geierlay brug ligt niet in de stad Cochem zelf, maar is slecht een halfuurtje rijden met de camper. Het is dus zeker de moeite waard om hier even een kijkje te nemen.

Geierlay brug Duitsland camper Cochem

- Durf je over de spectaculairste brug van Duitsland te lopen?

Camperplaatsen in Cochem

Tijdens een bezoek aan Cochem heb je veel mogelijkheden om je camper te parkeren. Aan de rand van de stad vind je 3 camperplaatsen: Wohnmobil-Stellplatz am Freizeitzentrum, Wohnmobil-Stellplatz an der Nordbrücke en camperplaats Cochem.

Wist je dat je deze zomer voor slechts 9 euro per maand gebruik kunt maken van het OV in Duitsland? Dit is ideaal voor je campertrip naar Cochem. Op deze manier kun je je makkelijk verplaatsen en alle leuke bezienswaardigheden ontdekken tijdens je camperreis.

Ontdek meer...

Image
Image

Locaties

Gerelateerde producten

ANWB Camperboek Duitsland

ANWB Camperboek Duitsland

Reis gemakkelijk door heel Duitsland met 20 camperroutes!

Facile-en-Route campergids Europa

Facile-en-Route campergids Europa

(Detail-) informatie over honderden camperplaatsen door heel Europa, incl. reis- & routetips!

Gerelateerde artikelen

No item found!