fbpx
Douro Portugal camper

De Portugese Douro vallei met de camper

De Douro vallei is een prachtig stukje Portugal vol met port- en wijnhuizen, wandelroutes en vele prachtige dorpjes zoals Pinhão. Ook op de fiets kun je de omgeving van de Douro trotseren. Een camperreis die je geheid zal verrassen met al het moois en lekkers dat je onderweg tegenkomt! Daarnaast is een bezoekje met de camper aan de romantische stad Porto de moeite waard vanwege de mediterrane sfeer. Wijn, zon en prachtige natuur: de Douro vallei heeft geheid alle ingrediënten voor een fijne camperreis!

Parque Natural do Douro Internacional

De Douro, wat ook wel ‘Gouden rivier’ betekent, stroomt vanaf de regio Castillië en León in Spanje tot aan Porto in Portugal. De rivier stroomt door het bekende port- en wijngebied. Wanneer je onderweg bent met de camper kom je dan ook vele port-en wijnhuizen tegen, die ook wel Quinta’s genoemd worden. Hier kun je vaak de lekkerste port en wijn proeven, of je neemt een flesje mee voor thuis! Het Parque Natural do Douro Internacional is een langgerekt gebied langs de grens met Spanje. Het natuurpark leent zich vooral goed voor natuurliefhebbers: er zijn verschillende paardrijd-, wandel-, fiets- en wielrenpaden. Daarnaast is de omgeving ook perfect om te zwemmen in de Douro of om er een kanotocht over te maken, natuurlijk allemaal met uitzicht op beide kanten van de vallei. Een perfect natuurgebied voor een camperreis met volop wijn en natuur!

Overnachten kan in het nationale park bij camperplaats Miranda do Douro of bij camperplaats Espaço Multiusos. Bij beide camperstops zit je midden in het nationale park waardoor je gemakkelijk de wandelroutes op kunt en de vele wijnhuizen kunt bezoeken.

Douro nationaal park Portugal camper
- Port en prachtige natuur zijn gegarandeerd tijdns een camperreis door het Parque Natural do Douro Internacional!

Pinhão

Het Parque Natural do Douro International mag dan wel het officiële nationale park zijn, maar meer richting de westkust van het land vind je nog veel meer soortgelijke natuur langs de Douro. Pinhão is één van de bekendere dorpjes in de uitlopers van de Douro vallei. Hoewel dit dorpje dus niet in het officiële natuurpark ligt, merk je hier al heel duidelijk dat je in de omgeving van het nationale park zit! De Douro stroomt rustig langs het dorpje heen en wanneer je om je heen kijkt vanuit de camper, word je omgeven door de vele wijngaarden.

In Pinhão kun je natuurlijk terecht voor de lekkerste port bij de vele porthuizen tijdens je camperreis door de Douro vallei. In september worden de druiven hier geoogst, dus deze periode is extra leuk om het gebied te bezoeken! Wie weet kun je zelfs wel meehelpen, een unieke ervaring! Er zitten genoeg port- en wijnhuizen in de omgeving van Pinhão. Daarom is het aan te raden een kleine camperroute uit te stippelen langs de port- en wijnhuizen die je wilt bezoeken! Naast port en wijn heeft Pinhão nog meer te bieden: zo kun je een mooie boottocht maken over de rivier, waarbij je de wijngaarden- en huizen aan je voorbij ziet trekken. Soms kun je ook een boottocht maken waarbij je tussendoor stopt bij verschillende port- en wijnhuizen om de wijnen te proeven met een lekker hapje erbij.

Daarnaast is het station van Pinhão een bijzondere: dit is de architectuur zoals je hem in Portugal zou verwachten met de vele Portugese tegels en mozaïeken. In het station zie je dan ook prachtige tegels die de Douro vallei afbeelden. Dat het station prachtig is, is niet alleen de bewoners en toeristen opgevallen, want het heeft meerdere keren een prijs gewonnen voor zijn uiterlijk! Tot slot is Pinhão ook perfect om een heerlijke Portugese maaltijd te nuttigen: vooral de vis is een echte aanrader! Perfect om de dag in Pinhão mee af te sluiten voor je weer richting de camperplaats gaat.

In de buurt van Pinhão kun je overnachten bij camping Municipal de Villa Real.

Een camperroute langs de Douro, de uitgestrekte kusten van de Algarve en de typisch Portugese steden? Dan is de gids van camperroutes perfect! Hierin staat een kant-en-klare camperroute waarbij je van stad naar natuur gaat, waarin geschiedenis, cultuur en heerlijk Portugees eten elkaar afwisselen.

wijn port Douro
- Bezoek een van de vele wijnhuizen tijdens je camperreis door de Douro vallei!

Porto

Porto is de laatste tijd enorm in opkomst als stedentrip, en met een camperplaats in de buurt is het een perfecte camperbestemming! Zowel in het centrum als langs de Douro liggen prachtige, kleurrijke huizen die zorgen voor een typisch mediterrane sfeer. In de stad vind je prachtige oude gebouwen in de Ribeira, het oude stadsdeel. Hier vind je onder andere veel architectuur met de typische Portugese blauw-witte tegeltjes, ook wel azulejos genoemd. Voor portproeverijen steek je de bijzondere brug Ponte Luis I over, want aan deze kant van de stad liggen volop porthuizen! Hier zul je ook één van de mooiste zonsondergangen zien van je leven wanneer je langs de rivier gaat zitten, hier is het dan ook altijd druk rond deze tijd! Aan beide kanten van de rivier kun je ook een mooie boottocht maken over de Douro waarbij je Porto aan je voorbij ziet trekken.

In Vila Nova de Gaia, zoals de overkant van de Ribeira officieel heet, kun je overnachten op camping Madalena.

Porto camper Portugal
- De Ponte Luis I is hét toonbeeld van Porto!

Met de Facile-en-Route campergids deel 3 heb je alle camperplaatsen van Portugal, Spanje, Italië, Slovenië, Kroatië en Griekenland op zak. Alle camperplaatsen zijn voorzien van handige symbolen waardoor je gemakkelijk kunt zien of de beoogde camperplaats aan jouw wensen voldoet. Boordevol inspiratie krijg je geheid zin in je volgende camperreis! Wil je liever alle drie de delen op zak, dan kun je natuurlijk ook voor het voordelige combipakket gaan. 

Ontdek meer...

Facile-en-Route Campergids Europa
Image
Image

Gerelateerde producten

Facile-en-Route Campergids

Facile-en-Route campergids deel 3

(Detail-) informatie over honderden camperplaatsen door heel Portugal, incl. reis- & routetips!
Camperstops onderweg - comfortabel op reis

Camperstops onderweg - Comfortabel op reis

1500 camperplaatsen met sanitaire voorzieningen verdeeld over 7 Europese landen!

Gerelateerde artikelen

No item found!