fbpx
Skagen camper

5x de Deense kust tijdens je camperreis

Langs de Deense kust vind je uitgestrekte stranden voor een fijne stranddag, prachtige natuur om te wandelen of te fietsen en bruisende studentenstad Aarhus. Of je nu voor één van onderstaande bestemmingen gaat of er een complete camperreis van maakt langs de Deense kust, vergeet zeker niet te genieten! Deze vijf Deense kustbestemmingen zijn onmisbaar tijdens je camperreis door Denemarken.

Rømø

Wist je dat Denemarken ook beschikt over waddeneilanden? Het eiland Rømø is er daar één van! Van de vijf Deense Waddeneilanden zijn er drie bewoond, en Rømø is daarbij het grootste eiland. De sferen doen een beetje denken aan die op het Nederlandse Waddeneiland Texel. Je kunt op Rømø dan ook heerlijk wandelen en fietsen. Een bekende fietsroute is de 31 kilometer lange Panoramaroute, waarbij je alle prachtige natuur trotseert die het eiland biedt. In het plaatsje Lakolk zitten verschillende restaurants en winkels. Hier vind je ''de beste ijssalon van Denemarken'': Café Fru Dax. Perfect om hier een ijsje te halen en daarna een fijne strandwandeling te maken – wat hier goed mogelijk is, want het is een enorm uitgestrekt strand! Het strand staat dan ook bekend als het breedste zandstrand van Europa. Na je strandwandeling kun je in Lakolk weer bijkomen met typisch Deens Smørrebrød, een snee roggebrood belegd met allerlei lekkers. Je ziet hier vaak de mooiste creaties van voorbij komen! Het eiland is verbonden met het vasteland via een dam, dus je kunt hier ook gemakkelijk met de camper komen.

Overnacht op Rømø bij Rømø Familie Camping, Autocamperplads Oasen Rømø of Kommandørgården Camping.

Denemarken camper
- Vanaf Camping Kommandørgården zit je zo op het strand!

Aarhus

Aarhus is een echte Deense studentenstad. Gezellige terrasjes vind je hier dus gegarandeerd! Leek je het Smørrebrød al lekker in Rømø? Verheug je dan maar vast op het Smørrebrød van Kähler Spisesalon, dit Smørrebrød is namelijk uitgeroepen tot het lekkerste van heel Denemarken! In de stad vind je volop musea, waaronder het openluchtmuseum Den Gamle By, waar je een kijkje krijgt in de geschiedenis van Denemarken, en een vikingmuseum waar je natuurlijk alles leert over de Vikings. Ben je op zoek naar het mooiste plekje van Aarhus, dan is het straatje Møllestien de moeite waard. Hier staan verschillende gekleurde huisjes met prachtige gevels. De huizen komen uit de achttiende eeuw, maar de straat zou al bestaan hebben in de tijd van de Vikings! Hier waan je je dus echt in de Deense geschiedenis. Een stukje buiten Aarhus vind je nog The Infinite Bridge, die letterlijk oneindig is omdat hij in een ronde blijft lopen. Natuurlijk kun je er weer vanaf zodra de brug over land loopt. De brug ligt in een prachtig groene omgeving waar je heerlijk kunt wandelen of een duik kunt nemen bij de brug!

Overnacht in Aarhus bij de haven bij camperstop Marliseborg Havn

Ontdek de mooiste plekjes van Denemarken tijdens de Margrietroute. In dit artikel lees je over alle hoogtepunten langs de route. 

Aarhus camper
- © Kim Wyon

Ærø

In het zuiden van Denemarken vind je het eiland Ærø. Het eiland staat er vooral om bekend dat je hier perfect kunt fietsen. Over het eiland ligt wel 150 kilometer aan fietspaden waarbij je al het pracht en praal van de Deense natuur kunt ontdekken, in het geval van Ærø bestaat dit uit uitgestrekte duinlandschappen. Ook vissen is een populaire activiteit op Ærø, hier schijnt namelijk veel goede vis te zitten! Bij het VVV-kantoor kun je een dagkaart kopen om te mogen vissen. Mocht het te slecht weer zijn om een strandwandeling te maken of om lekker in de zee te plonzen, dan heeft Ærø ook genoeg musea te bieden. Vooral het Marstal Søfartsmuseum is een bekende, want hier leer je alles over de geschiedenis van de lokale marine. Erg toepasselijk bij een kustplaats! Ærø is gemakkelijk te bereiken vanaf het vasteland van Denemarken, vanuit Fynshav en Rudkøbing kun je namelijk met de veerboot naar het eiland. Campers zijn ook toegelaten op de veerboot.

Overnacht op Ærø  bij camping Ærøskøbing, de haven van Marstal of de haven van Søby.

Ærø_camper
- © Michael Fiukowski & Sarah Moritz

Sondervig

Aan de westkust ligt het vakantiedorp Sondervig. In 2014 werd het strand van Sondervig uitgeroepen tot het beste strand van Denemarken, en dat is natuurlijk niet zonder reden! Vooral de prachtige duinen springen eruit bij dit strand, met op de duinen het helmgras dat alle kanten opwaait. Dit is het perfecte strand om een warme zomerdag door te brengen of om juist in de lente of herfst een fijne strandwandeling te maken. Het eiland staat er verder om bekend veel boerderijwinkels te hebben, dus het is erg leuk om hier met de camper langs te rijden om allerlei lekkernijen voor onderweg in te slaan! In het stadje Sondervig vind je nog meer winkels en verschillende restaurants om bij te komen na je strandwandeling.

Overnacht in Sondervig bij Stellplatz Sondervig.

Sondervig_camper
- © Mikkel Heriba

Skagen

Met zijn knusse, gele huisjes is Skagen misschien wel het gezelligste dorpje van Denemarken. In het centrum vind je vele winkeltjes en terrassen waar je ook de lokale bevolking vindt. Maar dit is nog niet het hoogtepunt: de zee is hier namelijk erg bijzonder! Skagen is namelijk het noordelijkste puntje van Denemarken, en wanneer je op de punt gaat staan, zie je dat de zeeën Skagerrak en Kattegat hier bij elkaar komen. Doordat de golven van deze zeeën beide in een andere richting stromen, geeft dit een erg bijzonder gezicht! In de omgeving lopen verschillende wandelroutes naar het noordelijkste puntje toe, waarbij je onderweg hoogstwaarschijnlijk bunkers tegen komt die deel uitmaakten van de Atlantische Muur tijdens de Tweede Wereldoorlog, wat een 5000 kilometer lange verdediging vormde. In het centrum van Skagen vind je verder het Kystmuseum, een soort openluchtmuseum waar je onder andere typische oude vissershuisjes tegenkomt, en het Bamsemuseum, een heus teddyberenmuseum. Beide musea zijn ook leuk om te bezoeken met kinderen!

Bij Skagen kun je overnachten bij camperplaats Skagen, P-plads på Grenen i Skagen en Skagen Camping.

Skagen camper
- In Skagen wandel je naar het noordelijkste puntje van Denemarken!

Blijf maandelijks op de hoogte van de laatste reisinspiratie door je hier in te schrijven op onze nieuwsbrief. 

Ontdek meer...

Camperstop-App
Image
Image

Locaties

Gerelateerde producten

Facile-en-Route Campergids

Facile-en-Route campergids Europa

(Detail-) informatie over honderden camperplaatsen door heel Europa, incl. reis- & routetips!

Gerelateerde artikelen

No item found!