fbpx
Nürnberg camperreis stedentrip Duitsland

Een tripje naar Nürnberg met de camper!

Het is tijd om met de camper richting het zuiden van Duitsland te rijden. Hier vind je namelijk de levendige stad Nürnberg. Een stad die hoogstwaarschijnlijk in je geschiedenisboeken werd benoemd. Nürnberg is ontstaan in de Middeleeuwen en was het toneel van gevechten tijdens de dertigjarige oorlog van 1618 tot 1648. Ook de Tweede Wereldoorlog heeft zijn sporen nagelaten in deze stad. Tijdens een bezoek aan deze stad zijn de restanten uit het verleden dan ook nog steeds terug te zien. Ben je benieuwd naar het schilderachtige centrum, de vele bezienswaardigheden en al het moois wat deze stad te bieden heeft? Lees dan zeker even verder, wij geven je de leukste tips om alles uit je bezoek te halen.

Kasteel van Nürnberg: het symbool van de stad!

Tijdens een dagje Nürnberg mag je het keizerlijk kasteel zeker niet overslaan. Dit is het symbool van de stad! Wanneer je met de camper richting Nürnberg rijdt, zie je vanaf een afstand deze oude burcht al liggen. Het kasteel ligt namelijk op een heuvel ten noorden van de stad. Je moet er even iets voor over hebben, maar een klim naar dit kasteel is zeker de moeite waard. Eenmaal boven aangekomen komt de rijke geschiedenis van de stad tot leven. Dit enorme gebouw is door de jaren heen bewoond door verschillende heersers. Alle Rooms-Duitse keizers hebben eeuwenlang in dit kasteel verbleven. Loop door de vele zalen en beeld je in hoe het leven er in de 11e eeuw uitzag. Ga naar het hoogste punt van de toren en geniet van het prachtige uitzicht over de stad. Vergeet ook niet het Imperial Castle Museum binnen te wandelen, hier kun je wapens die gebruikt werden in de middeleeuwen bekijken. Wil je even de rust opzoeken? Dan kan dit in de prachtige kasteeltuin!

Tavira camperroute Algarve

- Langs het water in Nürnberg zijn prachtige oude panden te vinden!

Een kijkje in het leven van Albrecht Dürer

Een van de beroemdste inwoners van Nürnberg was de Duitse kunstenaar Albrecht Dürer. Deze kunstenaar woonde en werkte in deze stad in de tijd van de renaissance. Hij stond voornamelijk bekend om zijn houtsnede. Dat deze schilder belangrijk was voor Nürnberg is terug te zien in de stad. Je vindt hier namelijk een standbeeld, straten en restaurants die zijn naam dragen en het woonhuis van Albrecht is nu zelfs een museum. Ben je nieuwsgierig naar deze beroemde schilder? Dan kun je tijdens je camperstop in Nürnberg een kijkje in zijn leven nemen in dit museum. Hier woonde en werkte hij in de 16e eeuw. Helaas werden het huis tijdens Tweede Wereldoorlog gedeeltelijk verwoest. Later zijn deze gedeeltes gerestaureerd en is het museum heropend. Kies voor een audiotour en loop vol verbazing door het museum. Tijdens een wandeling door het museum kom je langs een reconstructie van de werkplaats van Dürer, tentoonstellingen van verschillende tekeningen en zijn er wisselende tentoonstellingen.

camperreis Nürnberg Duitsland bezienswaardigheden

- Alleen de buitenkant van het huis is al prachtig!

Bewonder kunstschatten in de ondergrondse wereld van Nürnberg

Niet alleen boven de grond vind je vele restanten uit het verleden, in de ondergrondse wereld van Nürnberg valt er ook genoeg te ontdekken. Onder het kasteel van Nürnberg vind je namelijk een historische kunstbunker. In de middeleeuwen werd dit netwerk onder de grond aangelegd. In 1940 werd dit gerenoveerd om de kunstwerken van Neurenberg te beschermen tegen luchtaanvallen uit de Tweede Wereldoorlog. Tegenwoordig is het open voor publiek en kun je tijdens je camperreis hier belangrijke kunstschatten bewonderen.

camperreis nürnberg duitsland campertrip

- Op het stadsplein zijn vele leuke terrasjes te vinden.

Breng een bezoek aan het speelgoedmuseum tijdens je camperreis

Vroeger speelde je vast en zeker met ander speelgoed dan het speelgoed van tegenwoordig. In het speelgoedmuseum vind je een collectie speelgoed van de oudheid tot heden! De kern van deze collectie komt van de familie Bayers. Deze familie is in de jaren twintig begonnen met het verzamelen van een uitgebreide speelgoedcollectie. De stad Nürnberg heeft deze collectie in 1966 overgenomen en een deel hiervan is op de dag van vandaag te zien in dit museum. In het museum zie je de ontwikkeling en veranderingen van het speelgoed. Begin je bezoek op de eerste verdieping. Hier vind je houten speelgoed, waar het allemaal mee begon. Op de tweede verdieping staan de poppenhuizen centraal en op de derde verdieping zie je de invloed van technologie op het speelgoed. Op de bovenste verdieping ga je kennismaken met het huidige speelgoed zoals Lego, Playmobil en nog veel meer. Breng je met je kinderen of kleinkinderen een bezoek aan dit museum? Dan kun je in de tuin van het museum nog een potje knikkeren of een van de andere spellen spelen!

campertrip nürnberg tripje duitsland

- Wanneer je door het centrum loopt van de stad kom je de meest bijzondere gebouwen tegen.

Tiergarten Nürnberg: even iets anders dan cultuur

Wil je even iets anders dan cultuur? Breng dan een bezoek aan Tiergarten Nürnberg tijdens je camper-avontuur! Dit is een van de grootste dierentuinen van Europa. De dierentuin staat bekend om de prachtige locatie in het bos en het mooie landschap. Je wordt meegenomen door de verschillende landschappen waar onze wereld rijk aan is. Van woestijnen en steppen, het tropisch regenwoud tot aan een Amazone-achtig gebied. Tijdens een wandeling door de verschillende landschappen kom je meer dan 300 verschillende diersoorten tegen. Wil je alles uit je bezoek halen? Kies dan voor een rondleiding met een gids, luister naar de mooie verhalen en de leukste weetjes over de meest bijzondere dieren. Ook de spectaculaire dolfijnenshow is zeker de moeite waard!

campertrip Duitsland Nürnberg

- Vergeet ook niet een kijkje te nemen bij de welbekende brug. 

Eten & drinken in Nürnberg tijdens je camper-avontuur

Nürnberg staat niet alleen bekend om zijn vele bezienswaardigheden, het is ook een belangrijke brouwstad. Een van de bieren die in deze stad gebrouwen wordt, is het Nürnberger Rotbier. Dit is een biertje van lage gisting en wordt al sinds de middeleeuwen hier gebrouwen. In 1597 waren er 35 brouwerijen in de stad, speciaal voor dit biertje! Op verschillende plekken in de stad kun je deze brouwerijen bezoeken. Een andere delicatesse die je zeker geprobeerd moet hebben tijdens je camperreis is de Nürnberger Bratwürste. Deze kleine worstjes zijn overal in de stad te vinden. Er is zelfs een wetgeving die aangeeft aan welke eisen de Nürnberger Bratwürste moet voldoen. Ook wordt deze braadworst beschermd en mag deze alleen in Nürnberg gemaakt worden!

Camperplaatsen Nürnberg

Je hoeft je niet druk te maken of je je camper wel kwijt kunt in Nürnberg. In deze stad vind je namelijk drie camperplaatsen. Overnacht bij Volkspark Marienburg, camperplaats Wöhrder See of Volkspark Dutzendteich.

Wist je dat je deze zomer voor slechts 9 euro per maand gebruik kunt maken van het OV in Duitsland? Dit is ideaal voor je camperreis door Duitsland. Vaak liggen camperplaatsen namelijk net iets buiten het centrum en kun je makkelijk met het OV naar het centrum!

Ontdek meer...

Image
Image

Locaties

Gerelateerde producten

Winzeratlas

Winzeratlas

Overnacht met de Winzeratlas bij ongeveer 200 heerlijk rustige en idylilische wijnboerderijen.

Facile-en-Route campergids Europa

Facile-en-Route campergids Europa

(Detail-) informatie over honderden camperplaatsen door heel Europa, incl. reis- & routetips!

Gerelateerde artikelen

No item found!