fbpx
camper karinthië oostenrijk wörthersee

Met de camper richting de zonnigste deelstaat van Oostenrijk!

Wakker worden met uitzicht op het water en genieten van de warme zon die in je gezicht schijnt. Dat zorgt bij vele camperaars voor het ultieme vakantiegevoel! Het is bijna vanzelfsprekend om hiervoor naar Spanje, Frankrijk of Italië te reizen, maar wat dacht je van Oostenrijk? In het zuiden van Oostenrijk vind je namelijk de deelstaat Karinthië. Deze regio wordt niet voor niets ‘het zonnige zuiden’ genoemd. Hier kun je uren slenteren over de vele boulevards, een verfrissende duik nemen in helderblauwe meren en pittoreske stadjes bezoeken. Ben je klaar om de camper in te stappen richting het zuiden van Oostenrijk? Lees dan alles over de must-sees van deze zonnige deelstaat!

Parkeer je camper aan grootste meer van de regio, de Wörthersee!

Wist je dat Karinthië maar liefst 1200 meren telt? Nergens in Oostenrijk vind je zoveel meren dan in deze regio! Wanneer je met de camper in Karinthië bent mag je de Wörthersee dan ook zeker niet overslaan. Dit is het grootste meer van de regio. Het is een geliefde plek voor toeristen. Ieder jaar rijden er dan ook vele camperaars richting dit schitterende meer. Wij begrijpen wel waarom! Het water is namelijk helderblauw en in de zomer heeft het meestal een temperatuur van rond de 25 graden. Er is hier voor iedereen iets te beleven. Neem bijvoorbeeld een verfrissende duik in het water, sla je hengel uit om te vissen of ga het meer op voor een leuke boottocht.

Vlakbij de Wörthersee overnacht je bij Reisemobil Rastplatz Velden. Plaats hier je camper voor een vakantie aan het water!

karinthie worthersee camperreis camper

- De weg langs de Wörthersee is prachtig!

Klagenfurt: de hoofdstad van Karinthië

Klagenfurt! Deze kleurrijke stad wordt ook wel de Oostenrijkse Rivièra genoemd. Dit komt voornamelijk door het fijne klimaat en de relaxte houding van de lokale inwoners. Zeker tijdens de warme zomeravonden voelt het net alsof je in Zuid-Europa bent! Hier moet je dus wel even stoppen tijdens je camperreis in Oostenrijk. Tijdens een wandeling door het centrum zie je overal Italiaanse invloeden. Van Italiaanse pasta’s, de cultuur tot aan de bouwstijl van bezienswaardigheden en huizen. De stad heeft deze Italiaanse invloeden te danken aan een belangrijke historische gebeurtenis. In 1514 was er namelijk een enorme brand in Klagenfurt. Na deze brand is de stad geheel in de Italiaanse stijl herbouwd. Er zijn in Klagenfurt vele bezienswaardigheden te vinden. Een van de bekendste is de Lindwurmbrunnen, een fontein uit het jaar 1583. Deze fontein is een kruising tussen een draak en een slang en zou tijdens de oprichting van de stad Klagenfurt zijn gedood.

Voor een bezoekje aan de hoofdstad van Karinthië, overnacht je bij camperplaats Messeparkplatz. Vanaf hier ben je slechts 700 meter verwijderd van het centrum van deze leuke stad!

camperreis Karinthië camper bezienswaardigheden

- Onderweg kom je langs echte bergdorpjes!

Op wereldreis bij Minimundus!

Vind je het leuk om door Madurodam te wandelen? Dan is Minimundus echt iets voor jou! Dit is een miniatuurwereld vlakbij Klagenfurt. Vanaf camperplaats Messeparkplatz kun je dan ook makkelijk even langs deze miniatuurwereld rijden. het park staan meer dan 160 maquettes van bekende gebouwen, schepen en treinen uit de hele wereld. Deze zijn allemaal gebouwd op een schaal van 1:25, op deze manier ga je in een paar uur tijd de hele wereld rond. Je kunt hier onder andere een kijkje nemen bij de Eiffeltoren, de CN Tower uit Toronto en de welbekende Tower Bridge! Zeker in de zomer, wanneer alles in bloei staat is het prachtig om door het park te wandelen.

camperreis Karinthië Oostenrijk camper

- Vlakbij de miniatuurwereld vind je de leuke stad Villach! 

Stop zeker even met de camper bij het Drielandenpunt

Maak ook zeker even een stop met je camper in Arnoldstein. In deze Oostenrijkse deelstaat komen de landsgrenzen van Oostenrijk, Italië en Slovenië samen. Het drielandenpunt kun je het best bezoeken vanaf het plaatsje Seltshach. Stap hier in de stoeltjeslift en laat je meenemen naar een hoogte van 1458 meter! Kijk vooral goed om je heen, het landschap is namelijk prachtig hier. Eenmaal boven aangekomen kun je genieten van een panoramisch uitzicht en wandel in ongeveer 20 minuten naar het drielandenpunt.

In Arnoldstein overnacht je bij Rast-Stellplatz Arnoldstein. Hier heb je een schitterend uitzicht op de Oostenrijkse bergen.

campertrip drielandenpunt Oostenrijk Karinthië

- Het uitzicht vanaf de kabelbaan is schitterend!

Bewonder de prachtige natuur van Karinthië tijdens je camper-avontuur!

Oostenrijk staat voornamelijk bekend om de prachtige natuur! In 2002 werd er dan ook het eerste natuurpark van Karinthië geopend genaamd ‘Dobratsch’. Wanneer je met je camper richting Dobratsch rijdt, zie je de prachtige bomen al vanaf een afstand. In dit natuurpark raak je niet uitgekeken. Het heeft namelijk een oppervlakte van maar liefst 7.270 hectare! Overal waar je kijkt zie je bijzondere planten en diersoorten. Er leven hier meer dan 125 vogelsoorten, bijna ontelbaar veel vlindersoorten, hagedissen, schorpioenen en met een beetje geluk zie je zelfs een beer. Het natuurpark is perfect voor een wandeltocht. In het park zijn er dan ook vele wandelpaden te vinden. Er zijn zelfs themawandelingen! Tijdens deze wandelingen kom je alles te weten over de planten en dieren die in dit gebied leven.

campertrip Duitsland Nürnberg

- De omgeving van Karinthië is perfect voor een wandeltocht!

Wil je helemaal voorbereid op reis naar Oostenrijk? Download dan onze Camperstop-App. Deze app bevat ruim 12.000 camperplaatsen verspreid over 30 verschillende Europese landen. Op deze manier kun je in een oogopslag zien welke camperplaats je volgende overnachtingslocatie wordt! Hier lees je alles over de mogelijkheden van de app!

Ontdek meer...

Image
Image

Locaties

Gerelateerde producten

Winzeratlas

Bauernleben

Overnacht gratis bij honderden boerenbedrijven en wijnhuizen door heel Oostenrijk.

Winzeratlas

Winzeratlas

Overnacht met de Winzeratlas bij ongeveer 200 heerlijk rustige en idylilische wijnboerderijen.

Facile-en-Route campergids Europa

Facile-en-Route campergids Europa

(Detail-) informatie over honderden camperplaatsen door heel Europa, incl. reis- & routetips!

Gerelateerde artikelen

No item found!