fbpx
Oostenrijk camper

De mooiste bestemmingen met de camper in Oostenrijk

Bezoek je Oostenrijk tijdens je volgende camperreis, dan kom je tal van prachtige locaties tegen. Denk bijvoorbeeld aan de hoofdstad Wenen met daar het befaamde Schloß Schönbrunn en het iconische plaatsje Hallstatt. Of breng een fijne dag door aan het water bij de Achensee, het grootste meer van Tirol.  Dit zijn de mooiste bestemmingen om te bezoeken met de camper.

Wenen: Schloß Schönbrunn

Het Schloß Schönbrunn pronkt sinds 1997 op de UNESCO Werelderfgoedlijst, en met een goede reden! Het paleis is niet alleen bijzonder aangezien het volledig symmetrisch is, maar het heeft ook ruim 1400 kamers! Je kunt er hiervan 40 bezoeken. Door de immense tuinen van het kasteel maak je een fijne wandeling.

In de rest van Wenen zijn nog tal van onmisbare bezienswaardigheden. Denk aan de Hofburg waar je onder andere de nationale bibliotheek vindt en tal van musea, waaronder het Sisi Museum. De Spaanse Rijschool is ook een bekende bezienswaardigheid. In de oudste rijschool van de wereld kun je een paardenshow zien of naar de training komen kijken. Tot slot is de Stephansdom nog een aanrader. Deze pronkt boven de stad uit. Naast deze bezienswaardigheden zijn er nog tal van pareltjes in de stad. Het is dan ook aan te raden om de stad verder te voet of met de fiets te ontdekken om niks te missen!

Overnachten doe je bij Reisemobilstellplatz Wien.

Oostenrijk camper
- Bezoek tijdens je camperreis door Oostenrijk het UNESCO Werelderfgoed in Wenen: Schloß Schönbrunn!

Hallstatt

Hallstatt is misschien wel één van de meest idyllische plaatsjes in Oostenrijk. Het pronkt dan ook niet voor niets op de UNESCO werelderfgoedlijst. Maar let op: nu het op deze lijst staat, ben je zeker niet de enige die het stadje komt ontdekken! Probeer dus op tijd of juist aan het eind van de dag te gaan, zodat de grote hordes toeristen weg zijn. Dit is heel anders dan vroeger, want toen was Hallstatt alleen maar te bereiken via het water! Vanaf de jaren 60 veranderde dit. Wil je het water op, dan huur je een waterfiets in Hallstatt en bewonder je het prachtige stadje en gebergte vanaf een ander perspectief. Wil je het juist van boven bekijken, dan kan dat bij de Skywalk.

In Hallstatt bevindt zich de oudste zoutmijn van de wereld. Al in de prehistorie zouden hier mijnwerkers geweest zijn, iets dat je bezoek nog extra bijzonder maakt. Een andere bijzondere locatie in Hallstatt is de kerk, en dan met name de Sint-Michielskapel. Hier hangen beschilderde schedels, iets wat een traditie is in deze omgeving doordat er maar een beperkt aantal graven beschikbaar is. Het graf wordt geleegd zodra er geen ruimte meer is. Om te zorgen dat dit skelet niet volledig weg is, wordt het geschilderd.

In de buurt van Hallstatt overnacht je met de camper bij Hotel Goschauschmied in Gosau.

In de Facile-en-Route campergids deel 2 staan 3.426 camperplaatsen verdeeld over Oostenrijk, Denemarken, Duitsland en Zwitserland. Door middel van gemakkelijke symbolen selecteer je in een oogopslag een camperplaats die aan jouw wensen voldoet. Een handige reisgenoot tijdens jouw camperreis naar Oostenrijk!

camper Oostenrijk
- Hallstatt is één van de meest gefotografeerde locaties in Oostenrijk. 

Innsbruck

Als hoofdstad van Tirol biedt Innsbruck tal van mooie bezienswaardigheden. Je maakt hier een wandeling door de oude stad waar je onder andere tal van gekleurde huisjes vindt langs de rivier. Ook de Hofkirche is een mooie locatie. Hier zou keizer Maximiliaan begraven worden, maar uiteindelijk gebeurde dit toch in Wiener Neustadt, waar hij geboren was.

Wil je alles leren over Tirol, dan kan dat bij het Tiroler Landesmuseum Ferdinandeum. Je vindt er onder andere prachtige kunstwerken en verschillende opgravingen. Om een kijkje te krijgen in het vroegere leven in Tirol, ga je naar het Tiroler Volkskunstmuseum. Hier zijn onder andere oude woonkamers uit verschillende eeuwen te bewonderen. In Innsbruck vind je nog veel meer bezienswaardigheden tijdens je camperreis door Oostenrijk, dus maak zeker een stadswandeling waarin je de andere mooie locaties bewondert! Ontdek ook deze hoogtepunten van Tirol tijdens je camperreis.

In de buurt van Innsbruck overnacht je bij de camperplaats in Hall in Tirol.

Oostenrijk camper
- In de hoofdstad van Tirol vind je prachtige gekleurde huisjes langs de rivier. 

Ontdek de Achensee met de camper

In de Oostenrijkse deelstaat Tirol vind je de Achensee, dat inwoners ook wel de Zee van Tirol noemen, wat met de grootsheid van dit meer een goede benaming is! Het is namelijk ook het grootste meer van Tirol. Het meer is in de zomer het perfecte gebied voor een goede wandeling. In de omgeving ligt namelijk voor 500 kilometer aan wandelpaden! Ook fietsers kunnen zich uitleven in het gebied, want er ligt ook 250 kilometer aan fiets- en mountainbikepad! Daarnaast kun je een frisse duik nemen in het water. Bezoek je het gebied rondom de Achensee in de winter, dan kun je hier goed skiën. Er ligt namelijk 58 kilometer piste verdeeld over vijf skigebieden. En ook in de winter kun je hier een heerlijke wandeling maken door het besneeuwde gebergte.

In Achenkirch overnacht je aan de Achensee.

Oostenrijk camper
- Wandelen, fietsen, zwemmen: het kan allemaal bij de Achensee! 

Swarovski Kristallwelten

Bij Wattens vind je de Swarovski Kristallwelten, die zoals de naam al doet vermoeden gericht zijn op de befaamde Swarovski kristallen. Het museum werd in 1995 geopend ter ere van het honderdjarige jubileum van Swarovski. In het museum vind je zogenoemde ‘Wonderkamers’. In deze kamers hebben verschillende kunstenaars en ontwerpers een prachtig werk van kristal gecreëerd. De wonderkamers zitten in de ‘Reus’, een heuvel die omgevormd is tot een reus. Daarnaast vind je er ook een doolhof en een tuin waardoor je een fijne wandeling maakt. En wil je de kristallen graag aanschaffen na je bezoek, dan kan dat bij de winkel bij het museum. Ook in Innsbruck en Wenen vind je een winkel.

Om de Kristallwelten te bezoeken, overnacht je bij dezelfde camperplaats als in Innsbruck.

IJsgrotten

In Werfen vind je de grootste ijsgrot van de wereld, namelijk de Eisriesenwelten. De grot werd al in 1879 ontdekt, maar is toen een tijd in vergetelheid geraakt. In 1920 begon er een onderzoek te lopen naar de grotten en werd er langzaamaan steeds meer bekend. De grotten werden steeds verder uitgegraven. Je kunt de eerste kilometer van deze in totaal 40 kilometer lange grot bezoeken. Je bezoek is niet alleen prachtig, maar ook sportief: je moet namelijk 1400 treden trotseren! Tijdens je wandeltocht door de grot kom je langs de meest indrukwekkende ijssculpturen. Ze zijn het hele jaar door te bezoeken, al is er in de zomer iets minder ijs dan in de winter.

Na een bezoek aan de ijsgrotten overnacht je in Golling.

Ben je op zoek naar een unieke manier van overnachten tijdens je camperreis door Oostenrijk? Met Bauernleben overnacht je bij ruim vierhonderd boerenbedrijven en wijnhuizen door heel Oostenrijk. Op deze manier proef je de lokale specialiteiten recht van het land en kun je vaak de lekkerste wijnen meenemen bij de wijnhuizen voor thuis of onderweg!

Facile-en-Route Campergids Europa
Image
Image

Locaties

Gerelateerde producten

Facile-en-Route Campergids

Facile-en-Route campergids Europa

(Detail-) informatie over honderden camperplaatsen door heel Europa, incl. reis- & routetips!

Gerelateerde artikelen

No item found!